appartement verkopen aan makelaar
Mag je zelf je woning verkopen, ook al heb je een makelaar? Zimmo.
Samenwerken met een makelaar is niet zo moeilijk: je ondertekent samen een contract en je makelaar gaat aan de slag om de verkoop te realiseren. Maar wat als er nadien iemand opduikt die je huis rechtstreeks van jou wil kopen zonder tussenkomst van de makelaar, moet je dan nog commissie betalen aan de makelaar? Dat hangt af van het type contract dat je hebt afgesloten. Exclusief vs niet-exclusief contract. Bij een exclusief contract is het verboden om zelf over te gaan tot de verkoop van je woning. Vind je uiteindelijk toch zelf een koper, dan ben je aan de makelaar toch een gedeelte van de commissie verschuldigd: maximum 75 procent van de vooraf afgesproken commissie. Bij een niet-exclusief contract kunnen de makelaar, de eigenaar en een notaris de woning ieder apart te koop zetten. Met dit contract kan je ook in zee gaan met meerdere makelaars. De makelaar die de woning uiteindelijk verkocht krijgt, kan slechts zijn recht op ereloon laten gelden als hij een bewijs van zijn tussenkomst bij de verkoop kan leveren. Als eigenaar kun je dus zo ook zelf verkopen aan bijvoorbeeld een verre nicht of kennis, en hoef je de makelaar geen commissie uit te betalen.
Kan je je woning via meerdere makelaars tegelijk verkopen?
In dat geval geef je aan meerdere makelaars samen de opdracht om je onroerend goed te verkopen. Deze makelaars spreken dan onderling af hoe ze het ereloon onder elkaar verdelen. Zo maken ook afspraken over wie de nodige attesten aanvraagt, hoe informatie tussen hen wordt uitgewisseld enz. Je kan tenslotte ook afspreken met een makelaar dat hij geen exclusiviteit krijgt en dat je tegelijk ook met andere makelaars mag werken. Ga je op die manier te werk, dan is het belangrijk duidelijke afspraken te maken over het ereloon dat verschuldigd is ingeval van een verkoop. Zorg ervoor dat enkel de makelaar via wiens tussenkomst de verkoop werd geregeld een commissie kan vragen.
Huis zelf verkopen via notaris of makelaar? Onderwerp op de community Wonen energie.
Deal van de Maand Kalani. Actie Apple iPhone. Wij begeleiden je stap voor stap. Klacht indienen tegen een bedrijf. Ranglijst van de bedrijven. Meldpunt Te" Rap Kapot." Alle onze alerts. Zoek Zoek het ophalen van resultaten. Woning energie Community. Woning binnen buiten. Huis zelf verkopen via notaris of makelaar? Woning binnen buiten. Bedankt voor deze informatie. Een moderator is op de hoogte gebracht en zal uw rapport opvolgen. Meld je aan om toegang te krijgen. laatst gewijzigd op: 17/06/2016. Huis zelf verkopen via notaris of makelaar? Deze discussie volgen. Meld je aan om toegang te krijgen. Wat is jullie mening in deze? Momenteel verkopen wij het zelf. Het huis staat nu een maand te koop. Immokantoren lijken mij absoluut te duur en bovendien hebben ze de neiging om het huis te overschatten. De notaris is een andere optie, maar ik heb de indruk dat die niet genoeg reclame maken. Iemand met tips, goede raad? 2158 keer bekeken 23 reacties 0 likes. Meld je aan om toegang te krijgen. Deel op Twitter. Deel op Facebook. Deel via WhatsApp. Deelnemen aan de discussie. Doe mee en geef je mening of stel je vraag. Registreer Al een profiel? Meld je aan.
Vastgoed Verhaeghe koopt ook zelf uw woning aan!
Wij kopen meteen uw woning aan! Vastgoed Verhaeghe levert niet alleen geslaagde bemiddelingen in verkoop en verhuur; wij kopen ook zelf aan. Hebt U een woning huis of appartement dat u snel en discreet wenst te verkopen, contacteer dan ons meteen.:
Metropool Vastgoed, een traditie van vertrouwen.
Metropool Vastgoed, immo Antwerpen, is gespecialiseerd in residentieel vastgoed in Antwerpen en de groene rand. Al lachend zeggen we wel eens: We gaan tot waar de Vespa ons brengt. Al meer dan 45 jaar zorgen we voor de ideale match tussen koper/huurder en woning. Contacteer ons vrijblijvend voor al je vastgoed vragen. Het team van Metropool Vastgoed. Ons toegewijd en gedreven team helpt u graag verder met deskundig advies. We begeleiden en ondersteunen u met het verkopen van uw woning en of het kopen van uw woning. Ons vastgoed aanbod. Verkoop je woning met Metropool Vastgoed. Een huis of appartement verkopen, hoe begin je eraan? Wat is de juiste prijs? Welke administratieve papieren komen er allemaal bij kijken? Hoe moet je onderhandelen? Je meest kostbare bezit verkopen, dat doe je niet elke dag. Bovendien ben je als eigenaar ook emotioneel betrokken. Daarom laat je dit best over aan een ervaren en betrouwbare makelaar. Zo krijg je de juiste prijs voor jouw dierbare woning.
Verkopen Wonen in Brussel.
Administratie bij verhuis. Als u een woning wilt verkopen hebt u verschillende verplichtingen. Uw notaris kan u hierbij helpen. Hier vindt u alvast een overzicht. Waaraan moet u denken als u een woning te koop aan biedt? U moet kiezen of u uw woning uit de hand verkoopt of beroep doet op een vastgoedmakelaar. In het eerste geval zult u zelf de markt moeten verkennen om een realistische prijs te bepalen voor uw pand. Een makelaar kent de markt en kan u adviseren. U kunt ook een neutrale schatting laten uitvoeren door een expert. U of uw vastgoedmakelaar moeten kenbaar maken dat uw woning te koop staat. U kunt een online advertentie plaatsen, een verkoop-bord aan uw woning bevestigen en een advertentie plaatsen in een weekblad. Let erop dat de advertentie alle juiste informatie bevat zoals de correcte oppervlakte en de juiste EPC-waarde. Maak duidelijke, aantrekkelijke foto's' van uw woning zodat potentiƫle kopers een goede eerste indruk krijgen.
Appartement verkopen zonder makelaar hoe pak ik dit best aan? Pagina 2.
Aangezien dat hier wel 3x voorgesteld wordt en je zelf nog eens de vraag stelt. Je hebt GEEN notaris nodig om te verkopen! tenzij de eigendom een erfenis is via een testament ed. De koper zal een notaris moeten betalen voor registratierechten. Jij kan volledig op jezelf de verkoop regelen. Een notaris inschakelen kan, maar moet niet. Een notaris kost je extra geld. Laatst gewijzigd door Yo-Han; 29 maart 2016 om 2131.: 1 april 2016, 2358: 26. View Forum Posts. Ik heb ongeveer 3 jaar geleden een appartement verkocht zonder een makelaar in te schakelen omdat ik niks van makelaars moet weten. Je bent verplicht om een EPC te laten opstellen en je elektriciteit te laten keuren. Je bent niet verplicht om de elektriciteit te laten aanpassen. Dat is voor de nieuwe eigenaar. Ik heb een notaris genomen en die vragen verder al de benodigde documenten op bodemattest enz Je moet daar zelf dus niks voor doen. Het EPC en het keuringsattest van de elektriciteit bezorg je aan hem want dat moet mee in het dossier.
Uw appartement snel verkopen? Schakel Bagro Vastgoed in!: Bagro Vastgoed.
Redenen om uw appartement snel te willen verkopen. Er zijn natuurlijk ontelbare redenen denkbaar om uw appartement snel te willen verkopen. Misschien heeft u een baan aan de andere kant van het land en gaat u snel verhuizen, of misschien gaat u zelfs emigreren?
Kan ik een huis of appartement gaan bezichtigen in tijden van Corona? AC Vastgoed.
U kan dus enkel via een vastgoedkantoor een bezichtiging aan het huis of appartement organiseren. De desbetreffende vastgoedmakeaar zal er ook steeds voor zorgen dat de nodige veiligheidsmaatregelen tijdens de rondleiding gerespecteerd worden. Bent u van plan om uw woning te verkopen via een immokantoor, dan kunnen we ervan uitgaan dat ook tijdens een inkoopgesprek of waardebepaling dezelfde regels gerespectreerd moeten worden. Video: Corona maatregelen bij een bezichtiging van een woning. Lees ook: Hoe mijn woning verkopen? Zelf of met een makelaar.

Contacteer ons

immo makelaar huis verkopen zonder makelaar appartement verkopen aan makelaar huis verkopen makelaar makelaar verkopen huis huis verkopen aan makelaar huis verkopen zonder makelaar gratis huis verkopen via notaris of makelaar huis verkopen via makelaar zelf huis verkopen zonder makelaar wat doet een makelaar bij het verkopen van een huis woning verkopen zonder makelaar